Freelancer vs. Smoothly – 5 vinkkiä valintaan

Sisällöntuottajatiimi vastaa yrityksesi markkinoinnin tehtävistä.

Yhä useamman yrityksen rutiinitoimintoja pyörittää nykyisin sisällöntuottaja. Sisällöntuottaja on tiettyihin säännöllisiin rutiinitehtäviin valikoitu etänä toimiva apukäsi, joka ei kuitenkaan ole yrityksen omalla palkkalistalla toimiva työntekijä. Yleisimmin sisällöntuottajia etsitään markkinoinnin rutiinien suorittamiseen. Eikä ihme – mikä onkaan parempaa, kuin antaa rutiinitehtävien pyöriä omalla painollaan samalla, kun itse keskittyy siihen työhön, joka inspiroi ja tuottaa yritykselle eniten?

Smoothly on muuttuvaan työelämään vastaava yritys, jonka kautta saa palveluna käyttöön etänä työskentelevän sisällöntuottajan ilman perinteisiin työntekijöihin liittyviä kuluja tai vaivaa. Pähkinänkuoressa Smoothly tarjoaa nykyaikaisia sisällöntuottajapalveluja selkeällä palvelumaksulla. Saat yli 100 hengen joukosta käyttöösi oman sisällöntuottajatiimin, joka työskentelee omistautuneesti sinun yrityksesi rutiinitehtävien parissa.

Freelancer vs. Smoothlyn sisällöntuottaja – mitä eroa niillä on?

Kun harkitset apua yrityksesi suorittavien tehtävien pyörittämiseen, huomaat varmasti, että saatavilla on satoja yksityisesti toimivia freelancer-palveluita. Freelance-sisällöntuottajat voivat suorittaa vastaavia yrityksen tehtäviä kuin Smoothlyn palvelu, mutta freelancerit toimivat pääsääntöisesti itsenäisinä yrittäjinä tai kevytyrittäjinä. He myös määrittelevät oman osaamistasonsa ja kyvykkyyteensä sekä laskuttavat asiakasyritystä oman toiminimensä kautta. Freelancerit usein hinnoittelevat palvelunsa paketti- tai tuntihinnoittelulla.

Smoothlyn sisällöntuottajayhteisön jäsenet laskuttavat Smoothlya, jolloin korvaus yrityksellesi tehdystä työstä tapahtuu palvelumaksuun perustuen. Sinulle tämä palvelumaksu tarkoittaa palvelusta käytön mukaan aiheutuvaa selkeää kuukausittaista maksua.

Kumpi malli sitten toimii yrityksellesi paremmin? Entä miten ratkaisut eroavat toisistaan? Alle olemme listanneet viisi eroa, joiden ansiosta Smoothlyn palvelu on yrityksille ylivoimainen valinta rutiinitehtävien suorittamiseen. Listalta pääset lukemaan, miksi Smoothlyn palvelun avulla säästät kuluja ja aikaa sekä miten saat palveluratkaisun kaikki hyödyt rutiinitehtävien suorittamisessa.

Sisällöntuottaja tarvitsee vain puhelimen, tietokoneen ja toimivan nettiyhteyden työskentelyä varten.

Viisi syytä hyödyntää Smoothlyn sisällöntuotannon alustaa

1. Säästät aikaa sisällöntuottajan valinnassa

Jos olet jo perehtynyt freelancer-markkinoihin, olet todennäköisesti huomannut, että valikoimaa on valtavasti. Toisaalta tarjonnan monipuolisuus on mahtava juttu, sillä omiin tarpeisiin sopiva sisällöntuottaja löytyy kyllä. Toisaalta satojen profiilien ja ilmoitusten läpikäynti on paitsi raskasta, myös aikaa vievää.

Smoothly panostaa ennen kaikkea palvelun käyttöönoton helppouteen, nopeuteen ja laatuun. Siksi Smoothly yhdistää sinut pätevän sisällöntuottajatiimin kanssa, jolloin et joudu käyttämään aikaa ylimääräiseen tutkimustyöhön tai satojen profiilien kahlaamiseen. Sisältötarpeesi määritetään asiantuntijan avulla, jolloin saat varmasti omaan tilanteeseesi sopivan tiimin oikealla osaamisella. Palveluratkaisun ansiosta käytössäsi on osaava sisällöntuottajatiimi jo seuraavana päivänä.

2. Tiedät mitä saat – ei yllätyskuluja

Perinteisiin freelancer-toimijoihin liittyy aina kysymys siitä, kuinka henkilön osaamisesta, luotettavuudesta ja yhteistyötaidoista voi olla varma. Smoothly tekee palveluntarjoajana osaavien sisällöntuottajien seulontaa täsmällisellä prosessilla, suorittaa jatkuvaa laadunvalvontaa sekä validoi tiimiin tulevien henkilöiden taustat.

Smoothlylla laskutus määräytyy käytettyjen työtuntien mukaan. Ennen palvelun käyttöönottoa määrittelet itse tuntimäärän, jonka haluat sisällöntuottajiesi käyttävän kuussa. Näin ollen tiedät jo ennalta sen, kuinka paljon palvelun käyttö tulee maksamaan sinulle kuukaudessa. Yhteistyön alettua pääset seuraamaan sisällöntuottajatiimisi työtuntien jaottumista reaaliaikaisesti ja minuutin tarkkuudella. Näet, minkä työtehtävän parissa tiimisi on työskennellyt ja kuinka kauan aikaa se on vienyt. Tiedät tasan, mistä maksat ja kuinka paljon – eikä yllätyskuluja synny.

3. Lisätehtävät eivät koidu ongelmaksi

Yritykset kehittyvät ja monipuolistuvat ja tarpeet voivat muuttua tai laajentua yhteistyön aikana. Yksittäinen freelancer voi kyetä suoriutumaan alkuperäisistä työtehtävistäsi, mutta yhteistyön edetessä henkilön kapasiteetti ja osaamisprofiili voivat muodostua haasteiksi. Onkin hyvin yleistä, että yritykset tarvitsevat lisää osaamista tai kapasiteettia erilaisten rutiinien suorittamiseen yhteistyön edetessä.

Smoothlyn palvelu on rakennettu nimenomaan yhteistyön skaalaamiseen. Tällöin lisätehtävät eivät koidu ongelmaksi, sillä yhteistyöhön voidaan tarvittaessa lisätä uusia sisällöntuottajia vaivattomasti. Siispä mikäli nykyinen sisällöntuottajatiimisi ei ehdi tai kykene suorittamaan kaikkia työtehtäviäsi, saat verkostostamme tarvitsemaasi lisäapua. Smoothlylla tiimin tai tehtävämäärän kasvattamisella ei siis ole rajaa – yhteistyöhön voidaan aina lisätä uusia sisällöntuottajia tarpeesi mukaan.

Monipuolinen ja ammattimainen sisällöntuottajatiimimme onkin yksi suurimmista ylpeyksistämme Smoothlylla. Oma sisällöntuottajatiimi mahdollistaakin sinulle pääsyn koko yhteisön tietotaitoihin. Jos tarvitset sisällöntuottajaltasi yhteistyön edetessä apua sellaiseen asiaan, joka ei ole hänen erityisosaamistaan, hän kysyy nopeasti apua taustallaan toimivalta yhteisöltä.

Et joudu luottamaan yksin freelancerin sanaan pätevyyden osoituksena – me yrityksenä takaamme, että tarjoamamme palvelu on laadukasta ja sopimuksiemme mukaista.

Freelancer työskentelee yksin, kun taas Smoothly verkostoon kuuluu jo yli 100 markkinoinnin osaajaa.

4. Yhteistyön jatkuvuus ei ole riippuvaista freelancerin elämäntilanteesta

Freelancer-sisällöntuottajan käyttämisen yksi isoin riski on yrittäjän näkökulmasta siinä, että yhteistyötä solmiessa luotto yksinyrittäjänä toimivaan freelanceriin täytyy olla suuri. Mikäli tekijä ei esimerkiksi saavutakaan freelancer-toiminnalla elantoa, voi hänen henkilökohtainen yritystoimintansa keskeytyä äkistikin. Myös muutokset elämäntilanteissa, ajallisissa resursseissa ja työmäärissä voivat heijastua omaan yhteistyöhönne.

Smoothlyn palveluna ratkaiseminen vähentää näitä ongelmia merkittävästi, sillä Smoothlyn sisällöntuottajatiimin työhön sitoutuminen on korkealla tasolla ja sisällöntuottajiemme vaihtuvuus on erittäin matalaa. Tämä on mahdollista, sillä yhteisöllisyys tiimissämme, henkilöiden yhdistäminen heille mieluisaan työnkuvaan sekä Smoothlyn yhteisössä toimimisen helppous tekee sisällöntuottajiemme työstä rentoa ja mielekästä.

Jos Smoothlyn sisällöntuottaja kuitenkin ajan saatossa ja yhteistyön edetessä vaihtuu, perehdyttää edellinen sisällöntuottajasi uuden sisällöntuottajan työtehtäviin, jotta vaihdos on mahdollisimman saumaton. Tämä tekee sinun tilanteestasi huomattavasti helpomman, sillä et joudu etsimään markkinoilta uutta freelanceria tai joudu käyttämään aikaa hänen perehdyttämiseensä. Smoothlyn henkilövaihdoista ei aiheudu sinulle mitään kuluja, ja vaihtoon käytetty aika on Smoothlyn palvelutakuu sinulle. 

5. Sisällöntuottajatiimi ja palvelu ovat takuulla laadukkaita

Freelancerin palkkaaminen on lopulta aikaa vievää erityisesti siitä syystä, että hänen ammattitaitoonsa ja työnäytteisiinsä pitää perehtyä itse. Smoothlylla on tehokas valintaprosessi, jolla varmistamme, että jokainen sisällöntuottajamme on luotettava ja tehokas alansa ammattilainen. Et siis joudu luottamaan yksin sisällöntuottajan sanaan pätevyyden osoituksena – me yrityksenä takaamme, että tarjoamamme palvelu on laadukasta ja sopimuksiemme mukaista.

Arvioimme palvelun laatua säännöllisissä check up -palavereissa, jotka ovatkin asiakkaidemme mukaan yksi erityisen pidetty puoli Smoothlyn palvelussa. Check up -palavereita pidetään parin kuukauden välein ja niihin osallistuvat Smoothlyn asiantuntija, sinä sekä haluamasi muut henkilöt yrityksestäsi. Palaverissa käymme läpi yhteistyön sujuvuutta, arvioimme tavoitteiden toteutumista sekä annamme palautetta puolin ja toisin.

Palaute- ja arviointipalavereita voi tietysti pitää kenen tahansa sisällöntuottajan kanssa. Check up -palavereissa on kuitenkin hienointa se, että et maksa niistä mitään. Me Smoothlylla haluamme varmistua siitä, että palvelumme on toimiva ja kaikin puolin loppuun asti hiottu. Arvostamme sinulta saatua palautetta ja näkemystä, joten nämä palaverit ovat sinulle ilmaista aikaa käydä läpi työtehtäviä ja yhteistyötä sisällöntuottajatiimisi kanssa ohjatusti.

Smoothlyn sisällöntuottaja: kokemuksia, lisätietoja ja palvelun käyttöönotto

Olet nyt päässyt tutustumaan paremmin Smoothlyn palveluun.
Pohditko vielä jotakin yrityksemme toiminnasta tai palvelun käytöstä ja haluaisit tietää lisää?

Mikäli mieleesi jäi kysymyksiä, saatat löytää apua seuraavilta sivuilta:

  • Tutustu palveluumme. Täältä voit lukea lisää siitä, kuinka palvelu toimii käytännössä.
  • Usein kysytyt kysymykset. Täältä löydät kattavat vastaukset askarruttaviin kysymyksiin, tai voit olla suoraan yhteydessä meihin.

Jo sadat yritykset hyödyntävät Smoothlya markkinoinnin tukena. Kokeile nyt sisältöjen tuottamista modernisti kuukausimaksulla.

Aloita kokeilujakso