Ylityöllistetty markkinointihenkilö on enemmän sääntö kuin poikkeus

Aliresurssoitu markkinointihenkilö on monelle yritykselle arkipäivää.

Markkinointihenkilö, kuulostaako seuraava tutulta – strategia, brändi ja markkinoinnin suunnitelmat ovat hiottu timanttisiksi, mutta aika ei riitä päivittäiseen markkinoinnin kanavien sisältöjen tuottamiseen ja markkinoinnin kaikkiin päivittäisiin rutiineihin?

Aliresurssoitu markkinointivastaava tai -tiimi on monelle yritykselle arkipäivää. Yhdestä ihmisestä tai pienestä parin hengen tiimistä odotetaan löytyvän kokonainen markkinointitoimisto, johon kuuluu strategisti, sisällöntuottaja, video- ja valokuvaaja, graafikko, kääntäjä, copywriter ja editoija. Paineet kasaantuvat yrityksen koko markkinoinnin toteuttamisesta jo valmiiksi ylikuormitettujen markkinoinnin resurssien harteille.

Pitäisikö siis rekrytoida, tehdä enemmän itse vai jotain muuta?

Rekrytointi on valitettavan kallista ja vaikeaa

Jos pohdit markkinoinnin tiimiisi uutta rekrytointia, mieti vielä hetki. Etsit tiimiisi vahvistusta, joka hanskaa kaikki yllä mainitut taidot ja vielä vähän enemmän. Todennäköistä on, että joutuisit palkkaamaan erikseen graafikon, copywriterin, valokuvaajan ja niin edelleen. Jos katsotaan eri ammattilaisten palkkavertailua, voidaan todeta, että yksittäisen copywriterin keskipalkka on noin 3500 e/kk, valokuvaajan 3300 e/kk, graafikon 2800 e/kk. Tähän toki päälle vielä kaikki työnantajan velvoitteet ja lakisääteiset maksut. Jo pelkästään palkkakulujen maksuun on pian hurahtanut koko vuoden markkinointibudjetti. Eikä siltikään laatu ole taattua. Lisäksi joustavuutta on erittäin vähän jos yrityksessä tapahtuu muita sisäisiä muutoksia.

Freelancereiden runsaudenpula

Freelancereiden kohdalla tilanne on hieman parempi, mutta ei silti aivan yksinkertainen. Tänä päivänä freelancer-tarjontaa on laajasti, mutta hyvien yksilöiden löytäminen on erittäin aikaavievää ja vaatii taitoa. Hyvien freelancereiden läpi kahlaaminen vie merkittävästi aikaa, eikä sopivaa silti välttämättä löydy. Vapailta markkinoilta freelancereiden etsiminen ja valitseminen on myös arpapeliä, sillä olet itse vastuussa henkilövalinnasta. Yksittäiseen henkilöön turvautuminen sisältää myös riskejä, sillä freelancerin elämäntilanteessa voi tapahtua muutoksia nopeastikin, ja voit joutua takaisin alkupisteeseen pian uudelleen. Pahimmassa tapauksessa saatat joutua käymään valintaprosessin alusta loppuun monta kertaa, ja käyttää jatkuvasti aikaa uusien hyvien freelancereiden etsimiseen.

Itse tekemällä työt jatkuvat viikonloppuun

Taitavien henkilöiden rekrytointi on kallista, sisältää riskejä ja vie paljon aikaa. Freelancereiden sourcaaminen taas vaatii rutkasti selvitystyötä, eikä hyvät tekijät ole aina saatavilla kun heitä tarvitsee. Markkinointitoimistot ovat erikoistuneita strategisiin ratkaisuihin ja niissä erinomainen apu, mutta päivittäiseen markkinoinnin toimintaan ja sisällöntuotantoon valitettavan kalliita.

Kun edellä mainitut vaihtoehdot on kokeiltu, seuraava askel on yrittää tehdä kaikki itse. Vaikka oletkin supertehokas moniosaaja, huomaat pian istuvasi läppärin äärellä kellon ympäri, työpäivän jälkeen ajastamassa viimeisiä somejulkaisuja, tai kirjoittamassa viikonloppuisin hakukoneoptimoituja blogitekstejä. Kun tekee itse, menettää paljon aikaa ja energiaa liiketoiminnan ja markkinoinnin kehittämisestä, sekä oman asiantuntijatyön tekemisestä. Tekemällä kaiken itse saattaa helposti myös jumiutua omaan kuplaansa, eikä välttämättä näe kaikkia mahdollisuuksia luoda sisältöjä laatikon ulkopuolelta. 

Freelancereiden etsiminen vaatii rutkasti selvitystyötä, eikä hyvät tekijät ole aina saatavilla kun heitä tarvitsee.

Kuinka Smoothly helpottaa kiireistä markkinoinnin arkea?

Tiedostamme, että perinteiset ratkaisut eivät ole täydellisiä. Siksi olemme rakentaneet modernin ja digitaalisen palvelun sisältöjen tuottamiseen ja markkinoinnin rutiinien hallintaan. Haluamme olla paras tukipalvelu markkinointia tekeville yrityksille ja markkinoinnin asiantuntijoille.

Graafikko, sisällöntuottaja, valokuvaaja ja copywriter löytyvät kaikki Smoothlylta.

Milloin Smoothly on hyvä vaihtoehto? 

  • Markkinointiin kaivataan uutta ja raikasta sisältöä
  • Aikaa ja resursseja päivittäiseen markkinoinnin arkiseen tekemiseen ei ole tarpeeksi, ja sisältöjä ei saada ulos eri kanavissa halutulla tasolla
  • Yritys kaipaa markkinointiin uudenlaista sisältöä kuten blogikirjoituksia, haastatteluista kirjoitettuja case studyja tai asiantuntija-artikkeleita, sosiaalisen median kanavien julkaisuja, tai uutiskirjeitä
  • Haluat skaalata palvelua joustavasti ja helposti tarpeen mukaan, sekä saada sisältöjä julkaisukuntoon nopeasti jopa saman päivän aikana
  • Sisällöntuotannon tarpeita esiintyy välillä enemmän ja toisinaan vähemmän

Smoothly on kiireisen markkinointihenkilön paras ystävä

Smoothly on moderni markkinoinnin kuukausipalvelu, jota käyttää jo sadat yritykset ja markkinointitoimistot keventääkseen taakkaa sisältöjen tuottamisesta, ja kasvattamaan markkinoinnin tehokkuutta päivittäisistä markkinoinnin rutiineista. Smoothly muodostuu yli 100 sisällöntuottajan yhteisöstä markkinoinnin freelancereita, joille sisällöntuotanto on sydämen asia. Käytössämme on valmis yhteistyömalli, jonka avulla yhdistämme käyttöösi sopivimmat sisällöntuottajat, jotta voit keskittyä olennaiseen – mihin kanaviin tarvitset laadukasta sisältöä seuraavaksi. 

Smoothlyn hyödyt pähkinänkuoressa:

  1. Enää ei tarvitse tuhlata aikaa ja vaivaa osaavien sisällöntuottajien etsimiseen. Yrityksesi käytössä on laaja sisällöntuottajayhteisömme.
  2. Tutut sisällöntuottajat ovat käytössäsi aina tarpeen mukaan. Nopean, laadukkaan ja edullisen palvelun takaamiseksi sisällöntuottajamme käyttävät työssään tehokkaimpia teknologioita ja koneoppimista.
  3. Seuraa läpinäkyvästi palvelun käyttöä Smoothlyn digitaalisessa alustassa. Sisällöntuottajamme integroituvat käyttämiisi viestinnän ja markkinoinnin työkaluihin, jotta sisältöjen ja rutiinien delegointi on asiakaslähtöistä ja helppoa.
  4. Palvelun käyttöön räätälöity joustava kuukausihinnoittelu. Tilaa yksittäisiä sisältöjä tai hyödynnä tuttuja sisällöntuottajia säännöllisesti päivittäisessä arjessa kuukausimaksulla.
  5. Sinä määrittelet sisältötarpeen, me tuotamme sen.

Smoothly tarjoaa kaikki tarvittavat sisällöntuotannon osat samassa paketissa läpinäkyvällä kuukausimaksulla, jotta voit säästää aikaa, rahaa ja energiaa markkinoinnin parissa.

Jo sadat yritykset hyödyntävät Smoothlya markkinoinnin tukena. Kokeile nyt joustavasti sisältöjen tuottamista ilman irtisanomisaikaa.

Aloita kokeilujakso