Verkkokaupan pioneerin Jimm’s PC Storen markkinointitiimi tuottaa sisältöjä Smoothlyn avulla

Jimm’s PC-Store on kotimainen tietotekniikkaan, komponentteihin ja viihde-elektroniikkaan erikoistunut verkkokauppa ja ICT-kaupan pioneeri jo vuodesta 1992. Jimm’s työllistää Suomessa tänä päivänä yli 60 henkilöä ja sillä on Suomen monipuolisin valikoima tietotekniikan erikoiskomponentteja.

Jimm’sin tarve Smoothlyn modernille sisällöntuotannon alustalle kumpusi markkinoinnin tiimin tarpeesta kehittää eri sosiaalisen median kanavien, oman sivuston ja muiden markkinointimateriaalien sisältöjen yhtenäisyyttä sekä kasvattaa useiden mediakanavien laadukkaiden sisältöjen säännöllisyyttä.

 

Smoothly tehostaa markkinoinnin päivittäistä sisältötahtia

Jimm’sin viestinnän ja markkinoinnin kärkenä ovat muun muassa koukuttavat tuotekuvaukset, mainosbannerit ja artikkelisisällöt. Kaikissa sisällöissä keskeistä on asiantuntijuuden esiintuominen ymmärrettävällä ja määnläheisellä tavalla, joista on lukijalle aidosti arvoa. Smoothlyn avulla Jimm’s tuottaa blogi -ja artikkelisisältöjä, uutiskirjeitä, sosiaalisen median kanavien julkaisuja ja graafisia ja visuaalisia bannereita ja elementtejä. Smoothlyn kanssa yhteistyössä on yhtenäistetty yrityksen tone of voicea läpi laajan eri sisältöjen kirjon.

Jimm’sille Smoothly on toiminut läpi yhteistyön markkinoinnin sisältöjen tuottamisen koneena. Tämä on onnistunut laajan sisällöntuottajaverkoston, selkeän yhteistyömallin ja tehokkaiden modernien sisällön tuottamisen teknologioiden avulla.

Vastaavanlaista kustannustehokkuutta markkinoinnin tuottamiseen on haastavaa ja työlästä rakentaa yrityksen in-house tiimiin, jolloin on loogista keskittää talon sisäisiä resursseja strategiaan ja ratkaista palveluna ostamalla  päivittäinen sisältöjen tuottaminen.

Ennen palvelun aloittamista Jimm’sin kysymys oli, miten heidän spesifi toimialaymmärryksensä välittyy ulkopuolisten sisällöntuottajien toimesta. Tätä pohti myös E-Commerce Manager Antti Salmilahti.

– Tuli toki mietittyä alussa, miten hyvin ulkoisella toimijalla on hallussa meidän ICT-alan ymmärrys ja termistö tai alaan liittyvää kosketuspintaa. Sisällöt ovat yrityksemme näkyvimpiä osia, joista meidät tunnistetaan – osaisivatko uudet ihmiset sanoittaa ammattitaidon ja yrityksen olemuksen oikein?

Salmilahti kokee, että yritykset usein jäävät viestinnässä hieman omaan luolaansa: ”On tärkeää muistaa että lukija ja loppukäyttäjä, erityisesti meidän tapauksessa, on usein tavallinen kuluttaja, joka haluaa informaation selkeällä ja maanläheisellä tavalla ilman liian alaspesifejä ilmaisuja. Tiettyjen termien hallitseminen auttaa pysymään “samalla tasolla”. Tällöin yhteistyö etenee sujuvasti eikä aikaa tarvitse hukata perusasioiden läpikäymiseen.”

– Vakuutuimme jo alussa siitä, että Smoothlylla on jo yli 100 henkinen sisällöntuottajaverkosto, jossa on varmasti ymmärrystä myös meidän alastamme, selkeät käytännöt jakaa yrityksemme viestinnän tyyli ja tone of voice, sekä hyvät digitaaliset prosessit kommunikointiin ja sisältöjen toimeksiantoihin.

 

Ketterä ja moderni tapa tukea markkinoinnin tiimiä

Markkinointitoimistojen kanssa työskentely on usein kankeampaa, Salmilahti vertaa, että he haluavat tehdä alusta loppuun itse ja uudistaa brändiä, johon Jimm’sillä ei ollut tarvetta.

– Me nimenomaan tarvitaan ketterä ja asiakaslähtöinen ratkaisu, jolla voimme toteuttaa sisältöjä ja kasvattaa näkyvyyttä. Tähän tarpeeseen Smoothly on joustava, asiakaslähtöinen ja kustannustehokas ratkaisu.

Yksittäisten freelancereiden kanssa työskentelyssä Salmilahti näkee skaalautuvuuden ongelman. Yhden henkilön osaaminen ja käytettävyys on rajattua, kun taas Smoothlyn tiimin taustalla on kokonainen tuottajien yhteisö. Lisäksi Smoothlyn malli ratkaisee perinteisen freelancer-työn rasitteen asiakkaalle: jos yksittäisellä freelancerilla tulee esteitä tai lomia, tuotanto katkeaa. Smoothlyn mallilla tuottaminen on jatkuvaa ja taattua tutun sisällöntuottajatiimin kanssa.

Salmilahti kokee Smoothlyn ratkaisseen heidän markkinointitiiminsä tarpeita:

– Palvelu auttaa meitä paljon ja olemme saaneet lisäkäsiä tuottaa enemmän sisältöä ja uudistaa, mutta samalla yhtenäistää markkinointiamme. Markkinointimateriaaleja tuotetaan säännöllisesti samalla aallolla!

 

Smoothly yhdistää lukemattomien eri alojen yrityksille käyttöön tutut ja modernit freelancer-sisällöntuottajat – perustuen toimialaymmärrykseen ja valittuihin sisältötyyppeihin.

Varaa esittely