Katja Mustonen

Rukakon Katja Mustonen otti Smoothlyn palvelun tuottamaan säännöllistä sisältöä sosiaalisen median kanaviin.

Rukako vuokraa mökkejä ja huoneistoja Rukatunturin alueella. Yrityksen valikoimaan kuuluu 130 erikokoista ja -tasoista mökkiä ja huoneistoa, jotka sijaitsevat Rukan laskettelukeskuksen ja palveluiden läheisyydessä. Rukako otti Smoothlyn palvelun tekemään säännöllistä sisältöä sosiaalisen median kanaviin.

Haaste

Rukakolla oli Facebook-kanava käytössä, mutta julkaisutahti oli epäsäännöllistä eikä tekemisessä ollut selkeää strategiaa. Ennen Smoothlyllä aloittamista pääpaino oli lehtimainonnassa, josta tarkoitus siirtyä käyttämään digitaalisia työkaluja. Yhteistyön alussa Rukakolle tehtiin myös Instagram-tili ja laaditiin selkeä some-suunnitelma.

Ratkaisu

Palvelun käyttöönoton yhteydessä Rukakolle laadittiin sisältökalenteri ja suunnitelma säännöllisen julkaisutahdin ylläpitämiseksi. Smoothlyn sisällöntuottajille delegoitiin myös sosiaalisen median hallinnolliset tehtävät, kuten asiakkaiden kanssa vuorovaikuttaminen.

Tulokset

Rukakon varausten määrä on kasvanut orgaanisten postausten myötä paremmin kuin toisen tahon tekemän maksetun mainonnan kautta. Jatkossa keskitymme kasvattamaan yrityksen some-kanavia niin, että lehtimainonnasta voidaan luopua kokonaan.

Kokemukset

Rukako sai toimivat ja nykypäivään kuuluvat some-sivustot. Oikeaa kohderyhmää tavoitellaan tuottamalla säännöllistä sisältöä sosiaalisen median kanaviin. Ajankohtaiset ja kohderyhmää puhuttelevat aiheet ovat tuoneet lisänäkyvyyttä, jonka myötä yrityksen myynti on lähtenyt kasvuun. Kohdennettu sisältö on tavoittanut niin vanhoja kuin uusia asiakkaita vain 6 kuukauden aikana palvelun käyttöönotosta.