Materflow tuottaa Smoothlyn avulla asiantuntijasisältöä teollisesta 3D-tulostamisesta

Materflow on vuonna 2013 perustettu teolliseen 3D-tulostusteknologiaan keskittyvä yritys ja yksi Pohjoismaiden johtavista alan toimijoista. Teollisen 3D-tulostuksen asiantuntijoina, Materflowlla on myös tarkka vaatimustaso siitä, että sisällöt sanoitetaan viestinnässä oikein ja sisältöjen laatu vastaa heidän korkeaa asiantuntijatasoaan.

Materflown markkinoinnin pullonkaulana oli ollut jo pidemmän aikaa saada säännöllisesti laadukkaita blogiartikkeleita julkaistavaksi verkkosivuille heidän ratkaisuaan ja toimialaansa koskettavista trendeistä ja aiheista.

 

Yhteistyön aloitus säännölliseen sisältöjen tuottamiseen

Kuten usein muillakin asiantuntijayrityksillä, myös Materflowlla oli huolensa valitessaan kumppania markkinointiin. Miten ulkopuolinen taho pystyy tuottamaan substanssiltaan laadukasta blogi- ja -artikkelisisältöä, joka lisäksi puhuttelee lukijoita yrityksen tone of voicella? Miten paljon yhteistyö vaatii aikaa ja työtä heiltä itseltään?

Materflown perustaja Sami Mattila kuvasi yhteistyön lähtökohtia:

Itselläni on taustalla useampia kokemuksia perinteisten markkinointitoimijoiden kanssa. Kumppanuuksissa lähdöt ovat olleet kankeita ja yhteistyön sisäänajo on kestänyt pitkään, ennen kuin ollaan edetty konkreettiseen tekemiseen. Tämänkin jälkeen olemme usein joutuneet pitkään työstämään sisältöjä onnistumatta siltikään saamaan laadukasta, täysin meidän näköistämme sisältöä. Tästä syystä olin kiinnostunut kokeilemaan uudenlaista ratkaisua.

Materflown yhteistyö Smoothlyn kanssa käynnistyi nopeasti lyhyessä Smoothlyn asiakkuudenhoitajan järjestämässä käyttöönottopalaverissa. Käyttöönottopalaverissa asiakas jakoi yrityksen ja markkinoinnin materiaalien sekä asiakkuudenhoitajan avulla halutun sisältöjen tyylin.

– Pidin Smoothlyn aloituksessa erityisesti nopeudesta ja riskittömyydestä. Pystyin kokeilemaan palvelua joustavasti ja varmistumaan siitä, että sisällöt ovat laadukkaita. Jos en olisi ollut tyytyväinen, olisin voinut päättää yhteistyön kokeilujakson aikana, kertoo Mattila.

Yhteistyöstä mahdollisimman vaivatonta

Käyttöönoton jälkeen asiakas pääsi Smoothlyn digitaalisen rajapinnan avulla suoraan yhteyteen asiakkaalle valikoitujen Smoothlyn sisällöntuottajien Ronjan ja Niinan kanssa. Yksi tärkeimpiä asioita missä tahansa yhteistyössä, on mahdollistaa helppo tapa kommunikoida. Kommunikointia voi käydä Smoothlyn sisällöntuottajatiimin kanssa sen mukaan mikä sopii asiakkaan omaan tyylin – Smoothlyn yhteistyön viestintäkanavassa viestein tai valmiiden toimeksiantojen lomakkeiden avulla tai suullisesti viikoittaisten lyhyiden viikkopalaverien avulla.

Smoothlyn käyttäminen on rakennettu todella nopeaksi ja ketteräksi.

-Tämä vaihe usein epäonnistuu perinteisten markkinointitoimistojen, yksittäisten freelancereiden tai omien rekrytointien kanssa. On tärkeää, että teemme asiakkaan elämän mahdollisimman helpoksi, tarkoitus on säästää aikaa ja helpottaa sisältöjen tuottamista eikä monimutkaistaa sitä. Smoothlyn alustalla asiakas saa jaettua yrityksen viestinnän tyyliin ja brändäyksen sekä jaettua oleelliset viestinnän materiaalit kuten Brand Bookin jotta sisältöjen tuottaminen voi alkaa välittömästi, sanoo Smoothlyn toimitusjohtaja Jarkko Aaltonen.

Myös Materflown Mattila kuvaa yhteistyön alkuvaihetta helpoksi:

-Ollut aivan äärimmäisen helppoa. Minä laitoin aineistot ja materiaalit Smoothlyn alustaan ja homma lähti heti käyntiin. Oletin, että yhteistyö tarvitsee enemmän aikaa ja sparrausta itseltäni.

 

Sisällöt julkaisuun ilman muutoksia

Materflown ensimmäisen sisällön toimeksiantona oli tuottaa blogiartikkeli 3D-tulostamiseen liittyvästä uudesta tuotantomateriaalista. Noin viikko palvelun käyttöönotosta asiakas sai käsiinsä ensimmäisen Smoothlyn tuottaman laajemman artikkelin.

-Smoothlyn sisällöntuottajat ovat erinomaisia kirjoittajia, minkä lisäksi olemme rakentaneet sisäisiä koneoppimiseen perustuvia kirjoittamisen teknologioita. Teknologiat tukevat sisällöntuottajiamme keräämään relevanttia tietoa haastavimmistakin aiheista, sekä oikolukemaan ja jäsentelemään tekstiä parhaaseen muotoon. Tästä syystä pystymme tuottamaan sisältöä poikkeuksellisen nopeasti, edullisesti ja laadukkaasti verrattuna perinteisiin ratkaisuihin, kertoo Jarkko Aaltonen.

Smoothlyn sisällöntuottajatiimi toimitti sisällön asiakkaalle, johon asiakas voi tehdä halutessaan muokkauksia tai tarkennuspyyntöjä ennen julkaisua.

-Tuotettu sisältö oli heti ensimmäisessä vedoksessa jo erinomaista, ja artikkeli vaati ainoastaan yhden teknisen termin korjaamisen. Tämän jälkeen sisältö vietiinkin heti julkaisuun, kuvaa Mattila.

Yhteistyö on jatkunut seuraavien sisältöjen osalta vastaavasti, ja Materflow saa vaivattomasti laadukasta verkkosisältöä julkaistavaksi säännöllisesti. 

Itselläni on kokemusta kolmesta markkinointitoimistosta, joiden kanssa sisäänajovaihe kesti paljon pidempään. Tämän lisäksi sisällöt eivät olleet laadullisesti lähellekään samalla tasolla, mitä SmoothlyllaMattila sanoo, ja lisää:

-Olen erittäin tyytyväinen ja yllättynytkin, miten vähän yhteistyö vaatii minulta ja saan silti jatkuvasti korkeatasoista sisältöä yrityksemme viestintään. Smoothly on virittänyt ratkaisullaan markkinoinnin sisältöjen tuottamisen uudelle tasolle.

Olen erittäin tyytyväinen ja yllättynytkin, miten vähän yhteistyö vaatii minulta ja saan silti jatkuvasti korkeatasoista sisältöä yrityksemme viestintään. Smoothly on virittänyt ratkaisullaan markkinoinnin sisältöjen tuottamisen uudelle tasolle.

Smoothly yhdistää lukemattomien eri alojen yrityksille käyttöön tutut ja modernit freelancer-sisällöntuottajat – perustuen toimialaymmärrykseen ja valittuihin sisältötyyppeihin.

Varaa esittely